Encuentra tu curso ideal
9%
¿Qué quieres estudiar?

Com transformar l'educació a través de la cultura i les arts en temps de COVID-19?

Noticia

Oberta la 43a convocatòria dels Premis Baldiri Reixac de la Fundació Carulla


  • Deja tu comentario
  • Valora


La Fundació Carulla, com a entitat referent en el treball de la cultura, la llengua catalana i les arts, obre la 43a convocatòria dels Premis Baldiri Reixac. Una convocatòria adaptada a la nova realitat que està vivint la comunitat educativa i cultural arrel de la COVID-19 i que posa el focus en aquells centres educatius resilients que han aprofitat la crisi sanitària i social com una oportunitat de transformació i millora.

La Fundació té com a missió la transformació de persones i comunitats a través de la cultura i l'educació amb l'objectiu de construir una societat més oberta, cohesionada, amb esperit crític i generadora d'oportunitats. Ara més que mai, els Premis Baldiri busquen premiar projectes, idees o experiències que transformin socialment a través de la cultura i l'educació, reconeixent, també, aquells projectes educatius que donen resposta als reptes de l'educació del segle XXI.

Els centres educatius, mestres, docents i agents culturals, tenen fins a l'11 de febrer de 2021 per presentar les seves propostes als Premis Baldiri Reixac.

Els Premis s'adrecen als territoris de parla catalana i compten amb quatre categories diferents:
  • Premi Baldiri Escola: Es vol reconèixer projectes educatius singulars que donin resposta i aportin solucions concretes i creatives als reptes actuals de l'educació tenint com a eix vertebrador la cultura, la llengua catalana i les arts. Enguany es tindrà en compte la capacitat dels centres per a adaptar-se a la situació extraordinària d'emergència social i sanitària. S'atorgaran un total de vuit premis de 3.000 euros, amb dues categories especials per a les Illes Balears i el País Valencià.
  • Premi Baldiri Connexions: Enguany s'ha ampliat i esdevé el premi més ben dotat. Amb 10 guardons de 4.000 euros i  un programa d'acompanyament durant el curs 2021-2022, el premi vol impulsar idees de col·laboració sorgides de l'aliança entre els centres educatius i entitats culturals o artístiques. Es busquen projectes que, a través de l'art i la cultura, treballin la resiliència i esdevinguin binomis capaços de fer front de forma creativa i cooperativa als reptes socials i educatius, especialment aquells provocats per la pandèmia.
  • Premi Baldiri Experiències: Es reconeixen experiències d'aprenentatge en grup dins i fora de l'aula que, a través de llenguatges artístics i creatius, donin resposta a les necessitats dels infants i joves i als reptes educatius actuals. Es valorarà especialment aquelles experiències que s'hagin desenvolupat o s'insereixin en el context de l'actual crisi sanitària provocada per la Covid-19. S'atorgaran 20 premis de 500 euros en material escolar.
  • Premi Joan Triadú: Enguany, i amb motiu del centenari del naixement de Joan Triadú, impulsor i president dels Premis Baldiri Reixac, s'incorpora aquesta categoria de forma extraordinària, reconeixent un centre educatiu que hagi excel·lit en l'ensenyament i ús del català com a llengua vehicular i de cohesió social. El jurat seleccionarà directament el guanyador entre els centres educatius de Catalunya, qui rebrà un guardó de 3.000 euros.

Per a més informació: https://fundaciocarulla.cat/premis-baldiri-reixac/

Premis Baldiri i Reixac

magen: Fundació Carulla

Mayra Bosada Morán Redactora
Soy redactora y editora de contenidos de actualidad de Educaweb sobre temas de educación, formación, empleo y orientación; así como responsable de comunicación. Me motiva que mi trabajo contribuya a ayudar a las personas a decidir su proyecto de vida y profesional.

Estudié la Licenciatura en Comunicación y la Maestría en Mercadotecnia en el Tec de Monterrey (México); así como un Máster en Periodismo en la Universitat de Barcelona-Columbia University. Además, tengo más de 30 años de experiencia como periodista y gestora de contenidos en empresas dedicadas a la educación y la comunicación en España y México.
Deja tu comentario